Генпрокуратура порушила справу щодо відмивання коштів при будівництві корветів для ВМС

 

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу щодо можливих зловживань під час будівництва корветів для потреб Військово-морських сил України.

Про це у вівторок, 8 жовтня, інформує пресслужба Генпрокуратури.

“За підсумками аудиту використання бюджетних коштів Міністерством оборони за державним оборонним замовленням 7 жовтня 2019 року головний військовий прокурор розпочав кримінальне провадження за фактами можливого зловживання службовими особами оборонного відомства, що призвело до втрати 84,5 млн грн бюджетних коштів, під час виконання Державної програми створення та закупівлі корабля класу “корвет”, — йдеться у повідомленні.

Попередньо факти зловживання оцінено як такі, які містять ознаки правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Проведення досудового розслідування доручено Національному антикорупційному бюро.

Читайте також:
Росія збрехала Міжнародному трибуналу про повернення Україні захоплених кораблів, – Воронченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна