Вищий антикорупційний суд закрив справу про незаконне збагачення ексголови Держаудиту

 

Вищий антикорупційний суд 7 жовтня у підготовчому засіданні закрив справу щодо колишньої голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової в частині незаконного збагачення.

Про це повідомляє “Судовий репортер”.

Як відомо, в лютому 2019 року Конституційний суд визнав неконституційною статтю ст. 368-2 Кримінального кодексу про незаконне збагачення. Після цього справи про незаконне збагачення стали закривати.

Тому надалі Гаврилову будуть судити тільки за обвинуваченням у недостовірному декларуванні.

Водночас суд іще не призначив наступного засідання, де мають вирішити, чи призначати обвинувальний акт до розгляду. Причиною стало те, що судова ухвала про часткове закриття справи ще не набула чинності, і може бути оскаржена протягом 5 днів. Тож дату учасникам процесу повідомлять пізніше.

Раніше справу ексголови Держаудиту вже почав розглядати Солом’янський суд Києва, але після запуску Вищого антикорупційного суду справу скерували в цю інстанцію.

Гавриловій інкримінували набуття активів на 9,9 млн грн, законність походження яких не підтверджена доказами. Йдеться про квартиру, автомобіль, паркомісця, побутову техніку, меблі, мобільні телефони, золоті зливки та готівку. Причому частина майна, зокрема, машина та паркомісця, були оформлені на колишнього чоловіка Гаврилової, з яким вона продовжувала жити разом. За версією детективів, чиновниця у 2016 році спеціально розлучилася з ним, щоб не вносити його майно в декларацію.

Щодо квартири, то Гаврилова начебто задекларувала її по заниженій вартості. Вона прозвітувала, що мільйон гривень отримала у подарунок від батька, хоча це нібито не відповідає його офіційним доходам. Також не задекларувала автомобіль і два паркомісця свого колишнього чоловіка, з яким, за даними слідства, сімейні відносини фактично не припинила.

Як повідомляла “Новинарня“, наприкінці 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура висунула обвинувачення Гавриловій у незаконному збагаченні.
Під час обшуку у чиновниці знайшли, зокрема, золоті зливки. При цьому законність їх придбання не підкріплюється доказами, зібраними детективами Національного антикорупційного бюро України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна