У Карпатах вже 7 см снігу: ДСНС радить утриматися під походів у гори. ВІДЕО

 

На метеостанції “Пожижевська, що на висоті 1,5 тис. метрів над рівнем моря в Карпатах, покрив снігу 7 жовтня сягає 7 см.

Про це повідомив заступник начальника Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології Юрій Горбенко, передає “Укрінформ“.

За інформацією управління ДСНС Івано-Франківщини, в Карпатах суттєво похолодало, випав сніг, тому рятувальники просять любителів гірського відпочинку утриматись від походів у гори, адже за таких умов дуже легко збитись з наміченого маршруту навіть досвідченим туристам.

Для тих, хто наважиться у таку подорож, рятувальники радять пам’ятати: “безпека в горах залежить від багатьох факторів, зокрема – належної підготовки, організованості, дисципліни, дотримання елементарних правил безпеки, відповідно підібраних одягу, взуття тощо, а також від знання місцевості та її природних перешкод”.

Вирушаючи у туристичний похід, дотримуйтесь наступних порад від рятувальників:

  •  обов’язково інформуйте своїх близьких і знайомих про проходження вашого маршруту й очікуваний час повернення з походу;
  • уникайте походів поодинці – мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж 3 особи;
  •  переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу. Візьміть з собою достатню кількість їжі та води (зігріваючі напої – чай, кава), а також необхідний теплий одяг та взуття і медикаменти;
  •  поцікавтеся умовами місцевості і прогнозом погоди;
  •  обов’язково візьміть з собою перевірені туристичні карти.

Дбайте про свою безпеку й у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Обласна ДСНС просить туристів, які йдуть у Карпати, зареєструватись та отримати консультацію працівників гірської пошуково-рятувальної служби.

За даними метеорологів, перший сніг у Карпатах з’явився вранці в неділю, 6 жовтня.

Сніг на горі Піп Іван 6 жовтня:

На гірськолижному курорті “Буковель” не виключають, що найближчим часом може розпочатися сезон для катання на лижах.

Читайте також:
18 вересня: в Карпатах падає сніг, на траві – паморозь

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна