Уряд Нідерландів вирішив відмовитися від назви “Голландія”

 

Уряд Нідерландів вирішив відмовитися від використання назви-синоніму “Голландія” стосовно всієї країни.

Як повідомляє The Guardian, таке рішення ухвалено в рамках національного ребрендингу, який буде впроваджено наприкінці поточного року із залученням бізнесу та туристичної індустрії.

У рамках нової стратегії назва “Нідерланди” стане офіційним брендом на пісенному конкурсі “Євробачення”, який відбудеться в Роттердамі у травні 2020 року, та під час Олімпійських ігор у Токіо.

Речниця Міністерства закордонних справ заявила, що Нідерландам потрібна більш однотипна і скоординована національна марка. “Ми хочемо представити Нідерланди як відкриту, творчу та всеосяжну країну. Ми модернізували наш підхід”, – сказала вона.

Нідерландські урядовці також “хочуть перевести міжнародний фокус з певних аспектів національного життя, з якими зазвичай асоціюється країна, наприклад, її рекреаційна культура наркотиків та район червоних ліхтарів Амстердама”.

Як відомо, Голландія – історична частина Нідерландів, яка нині охоплює дві провінції країни – Північну та Південну Голландію, центрами яких є Амстердам та Роттердам відповідно.

Читайте також:
Уряд затвердив бренд України у світі: Ukraine NOW

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна