“ЄС” назвала “антидержавними” заяви “слуги народу” про скасування пільг ветеранам-контрактникам

 

Заяви депутатки від “Слуги народу”, голови Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової про намір урізати пільги учасникам бойових дій, якщо вони не були пораненими, є “політичним цинізмом” та “антидержавними висловлюваннями”.

Про це йдеться в заяві парламентської фракції партії “Європейська солідарність”.

“Сьогодні в Україні майже 370 тисяч учасників бойових дій, які пройшли українсько-російську війну. Це совість українського народу. Вони воювали не за пільги, а за Україну. Їхні пільги – це наша вдячність за врятовану незалежність Вітчизни.
Не дозволимо ділити ветеранів і зменшувати їхню соціальну підтримку. Пільги в оплаті житлово-комунальних послуг, і в безкоштовному лікуванні, і у відпочинку мають бути збереженими”, – сказано у відозві.

“Нам, депутатам “Європейської Солідарності” боляче, що такі “слуги” перебувають з нами в одній Верховній Раді. Закликаємо фракцію “Слуга народу” відправити Галину Третьякову у відставку з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів та засудити її заяви”, – наголосили в “ЄС”.

Прокоментував висловлювання Третьякової також кандидат у нардепи від “ЄС”, колишній голова УІНП Володимир В’ятрович: “Слова «слуги народу» – «захищати слід тільки тих, хто щось утратив на війні» – нагадали мені напис на меморіалі у Вашингтоні: «На війні немає непоранених солдатів»“.

Як інформувала “Новинарня“, голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова (“Слуга народу”) заявила про потребу скасування пільг і соцвиплат ветеранам, які служили за контрактом.

Читайте також:
Соціологи назвали шість найпопулярніших пільг серед українських ветеранів

Рада збільшила штрафи за відмову у перевезенні пільговиків майже у 19 разів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна