Голосіївський райсуд відпустив лікаря Котенка, затриманого на хабарі за трансплантацію

 

Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для завідувача відділу трансплантації Національного інституту трансплантології Олега Котенка, підозрюваного у хабарництві.

Про це повідомила колишній в.о.міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

“Вчора (4 жовтня) Голосіївський районний суд відпустив під домашній арешт завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології Олега Котенка, якого раніше затримали під час отримання від пацієнта 20 тисяч доларів за проведену операцію з трансплантації печінки”, – написала Супрун у фейсбуці.

Як повідомляла “Новинарня“, 3 жовтня правоохоронці затримали завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології НАМНУ Олега Котенка на хабарі в розмірі 20 тис. доларів. Лікар-трансплантолог одержав гроші від пацієнта за проведену операцію з трансплантації печінки та подальше лікування і реабілітацію.
У робочому кабінеті затриманого та у його помешканнях правоохоронці вилучили отриманий хабар, а також кошти в сумі понад 60 тис. доларів. Крім того, з банківської скриньки трансплантолога вилучено 840 тисяч доларів.
Котенку вручили повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 368 (одержання хабаря) Кримінального кодексу України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна