У Києві трансплантолога з Інституту Шалімова затримали на хабарі в 20 тис. доларів

 

Завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології ім. Шалімова Національної академії медичних наук України в четвер, 3 жовтня, затримали під час отримання хабара в розмірі сумі 20 тис. доларів.

Про це повідомила прокуратура Києва.

Лікар вимагав хабар за проведену раніше операцію з трансплантації печінки та подальше лікування і реабілітацію.

Під час обшуків у робочому кабінеті затриманого та у його помешканнях правоохоронці, крім хабара, вилучили ще 60 тис. доларів.

Як повідомила київська поліція, чиновника інституту було затримано під час отримання від пацієнта 22 тис. доларів.

“Попередньо встановлено, що спочатку пацієнт передав затриманому 2000 доларів США, однак він вимагав за проведену операцію на печінці та проходження курсу реабілітації 40 000 доларів США. Доктора медичних наук затримали у момент отримання 22 000 доларів США”, – повідомили у поліції.

У службовому кабінеті хабарника вилучили 64550 доларів, майже 9 тис. грн, а за місцем його проживання – понад 13 тис. доларів та 7,3 тис. євро.

У цьому закладі діяло ціле угруповання лікарів-хабарників, поінформували у пресслужбі СБУ.

“За попередню консультацію вони “брали” 3 тис. гривень, за хірургічні втручання та проведення операцій суми становили від 20 тис. до 50 тис. доларів”, – повідомила СБУ.

За інформацією спецслужби, затримали “організатора протиправної схеми”, тривають слідчі дії для встановлення всіх задіяних у протиправному механізмі.

Кримінальне провадження за цим фактом розслідується за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
В Умані під час Рош-га-Шана комунальник вимагав хабар з іноземця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна