США знову не видали візи російським дипломатам, – МЗС РФ

 

До США не впустили російських дипломатів для участі в російсько-американському форумі “Діалог Форт-Росс” через невидачу віз.

Про це у п’ятницю, 4 жовтня, повідомляє “Новая газета” з посиланням на офіційного представника МЗС Росії Марію Захарову.

“Практика зволікання з видачею російським делегаціям американських віз і навіть прямої відмови у видачі віз набула широкого і, на жаль, регулярного характеру”, — сказала Захарова.

“Наприклад, цього тижня внаслідок подібних кроків з американської сторони зірвалася поїздка представників Міністерства закордонних справ на російсько-американський форум “Діалог Форт-Росс”, — додала речниця МЗС РФ.

Захарова зазначила, що майданчиком для цього формату служить колишня фортеця російських першопрохідців у Каліфорнії.

Російська фортеця Форт-Росс у північній частині Каліфорнії проіснувала від 1812-го до 1841 року.

Нагадаємо, раніше США відмовили у візах десяти членам російської делегації для участі в сесії Генасамблеї ООН. Серед них були член Ради Федерації Костянтин Косачов і керівник “Роскосмосу” Дмитро Рогозін.

Читайте також:
“Скаржитимуся світу!”: представниця МЗС РФ Захарова обурена через гру про УПА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна