Поблизу аеропорту “Львів” аварійно приземлився Ан-12, 5 загиблих

оновлено

Поблизу аеропорту “Львів” у п’ятницю, 4 жовтня, здійснив аварійну посадку літак Ан-12 авіакомпанії “Україна Аероальянс”, який зранку зник з радару, а пізніше був знайдений на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги.

За попередніми даними, 5 людей загинули.

“О 07:10 до ДСНС надійшла інформація, що при заході на посадку на відстані 13,7 км до міжнародного аеропорту “Львів” зник з радару транспортний літак Ан-12. О 07:29 один член екіпажу вийшов на зв’язок та повідомив, що літак Ан-12 здійснив аварійну посадку. О 07:46 літак Ан-12 знайдено на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги”, — повідомляє пресслужба ДСНС України.

Зазначається, що горіння не спостерігалося.

Ан-12 Львів літак аеропорт 2 Ан-12 Львів літак аеропорт 3 Львів літак Ан-12
<
>
Фото: Facebook/Христина Процак

“Під час виконання чартерного вантажного рейсу #UKL4050 літаком Ан-12 #UR-CAH авіакомпанії “Україна Аероальянс”, за попередньою інформацією з 7 членами екіпажу та 1 супроводжуючим вантаж на борту, по маршруту Віко (Іспанія) — Львів здійснив аварійну посадку на грунт в с. Сокільники поблизу аеродрому”, — повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Facebook.

Проводиться вивільнення екіпажу із пошкодженого літака. Від ДСНС залучено 41 людину та 7 одиниць техніки.

Читайте також:
В Україні військові аеродроми адаптують до стандартів НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна