Катастрофа Ан-12 на Львівщині: назвали ймовірні причини падіння літака, поліція почала слідство

 

Наразі розглядаються дві причини аварійної посадки літака Ан-12 поблизу львівського аеропорту: повітряне судно могло впасти через помилку пілота або у зв’язку з тим, що закінчилося пальне.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 4 жовтня, заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк у коментарі одному з українських телеканалів.

“Зараз розглядають дві версії. Перша – це те, що скінчилось пальне, а друга – це помилка пілота, тому що літак виходив не на візуальний захід, а на інструментальний, тому те, що була погана погода (а там насправді був дуже сильний туман під Львовом), воно не впливає, і наразі, на цей момент, всі обставини з’ясовують”, – сказав Лавренюк.

За його даними, на борту літака було 10 тонн вантажу, але що саме перевозили, він не сказав.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею порушення правил безпеки руху або експлуатації транспорту.

За даними поліції, попередньо встановлено, що внаслідок аварійної посадки літака Ан-12 п’ятеро осіб загинули, ще троє з тілесними ушкодженнями доставлені у лікарню. Правоохоронці встановлюють особи загиблих та травмованих, а також обставини події.

Винним загрожує до 10 років позбавлення волі, передає пресслужба поліції Львівської області.

Як інформувала “Новинарня“, поблизу аеропорту “Львів” у п’ятницю, 4 жовтня, здійснив аварійну посадку літак Ан-12 авіакомпанії “Україна Аероальянс”, який зранку зник з радару, а пізніше був знайдений на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги.

На борту літака перебувало 8 осіб: 7 членів екіпажу та 1 супроводжуюча особа. П’ятеро людей загинули. Ще трьох деблокували рятувальники і госпіталізували. Зараз іх стан оцінюється як важкий.
Літак перевозив вантаж із Віго (Іспанія) до Стамбулу (Туреччина).

Читайте також:
В Україні військові аеродроми адаптують до стандартів НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна