Поляки затримали українця, якого розшукували у 190 країнах

 

У вівторок, 1 жовтня, польські прикордонники у пункті пропуску в Медиці (Підкарпатське воєводство) затримали 32-річного громадянина України, якого розшукували у 190 країнах світу так званим червоним повідомленням Інтерполу за вбивство.

Чоловіка мають екстрадувати в Україну після рішення суду, передає “Польське Радіо”.

За словами речниці Бескидського відділу Прикордонної служби Ельжбєти Пікор, затримали українця у пішохідному пункті пропуску в Медиці, який хотів покинути територію Польщі.

За її словами, під час паспортного контролю польські прикордонники з’ясували, що українця розшукує Інтерпол. Виявилося, що 32-річного громадянина України 14 років розшукують на терені 190 країн світу так званим червоним повідомленням (Red Notice) Інтерполу. Його підозрюють у вбивстві в Україні.

Згідно із процедурою, чоловіка затримали та передали поліції. Його подальшу долю вирішить суд.

“Червоне повідомлення” означає найвищий рівень міжнародного розшуку і це інформація для служб усіх країн, що розшукуваний є небезпечним злочинцем.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ та Інтерпол взялися за пошуки фігуранта справи Гандзюк.

Читайте також:
Мільярдер Браудер закликає позбавити Росію членства в Інтерполі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна