Екснардепу Березкіну суд обрав запобіжний захід: 15 млн грн застави

 

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому депутату Верховної Ради Станіславу Березкіну у вигляді застави в 15 мільйонів гривень.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 3 жовтня, інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у сумі майже 15 млн гривень”, — йдеться у повідомленні.

Суд частково задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро. Він також зобовʼязав Березкіна прибувати до слідчих за першою вимогою, не залишати межі міста, в якому він зареєстрований, повідомляти прокурора про зміну місця проживання або роботи, а також здати внутрішній і закордонні паспорти.

Нардепа Станіслава Березкіна підозрюють в організації схеми розкрадання близько $20 мільйонів “Ощадбанку”.

Березкіну інкримінують організацію злочину (ч.3 ст.27 ККУ), привласнення майна в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 ККУ) відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом (ч.3 ст.209 ККУ) та службове підроблення (ч.1 ст.366 ККУ).

Як відомо, Верховна Рада у листопаді 2018 року відмовилася надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від групи “Воля народу” Станіслава Березкіна.

У кінці 2016 року повідомлялося, що державний “Ощадбанк” відсудив у співвласників агрохолдингу “Креатив” Юрія Давидова та Максима Березкіна, 200 мільйонів доларів. Всього Березкін і Давидов винні “Ощадбанку” 300 мільйонів доларів за фіктивними кредитами.

У справі про привласнення коштів “Ощадбанку” правоохоронці затримували сина Березкіна Максима. Проте згодом суд відпустив його під заставу у 5 мільйонів гривень.

Загалом у справі затримано 10 осіб, яким повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. Всі вони вийшли під заставу.

Березкін із сином були засновниками холдингу “Креатив”.

Читайте також:
САП повідомила про підозру екснардепу Березкіну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна