Експезидента Франції судитимуть за незаконне фінансування виборчої кампанії

 

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі постане перед судом за звинуваченням у незаконному фінансуванні своєї президентської кампанії 2012 року.

Про це повідомляє Associated Press.

Касаційний суд у вівторок, 1 жовтня, остаточно відхилив апеляцію Саркозі, підтвердивши судовий розгляд кримінальної справи проти нього.

Саркозі стикається зі звинуваченнями в тому, що його президентська кампанія коштувала набагато більше законного ліміту в 22,5 млн євро, і він намагався приховати надлишкові витрати обманним шляхом.

Претензії зосереджені на тому, чи знав він про передбачуване неправдивому виставлення рахунків і шахрайстві, пов’язаному з компанією зв’язків з громадськістю Bygmalion, деякі з керівників якої визнали неправдиву бухгалтерську практику.

Саркозі зіткнувся з численними корупційними розслідуваннями з моменту відходу з президентського поста в кінці свого п’ятирічного строку в 2012 році.

Влітку Касаційний суд Парижа відхилив клопотання Саркозі, який виступав проти передачі до суду справи, за якою він обвинувачується в спробах тиску на слідство, в тому числі шляхом підкупу.

Нагадаємо, Ніколя Саркозі був президентом Франції у 2007-2012 роках. На президентських виборах 2012 року він програв кандидату від Соціалістичної партії Франсуа Олланду.
У 2017 році не пройшов попередній відбір для участі у виборах від “Республіканців” і заявив, що завершив кар’єру політика.

Читайте також:
У Франції поліція затримала екс-президента Саркозі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна