Окупанти засудили на 11 років горлівчанку Марину Чуйкову за “шпигунство на СБУ”

 

Мешканка Горлівки Марина Чуйкова засуджена “судом “ДНР” до 11 років позбавлення волі за проукраїнські погляди.

Офіційно її обвинуватили в “шпигунстві на користь СБУ”, передає “Укрінформ”.

Як стверджує “прокуратура” так званої “ДНР”, жінка збирала відомості про військовослужбовців “Народної міліції”, а також “робила знімки місць дислокації збройних сил Республіки і через інтернет відправляла інформацію кураторам з СБУ”.

Сини Марини, Артур і Сава Чуйкови, які мешкають у Харкові, стверджують, що мама постраждала за проукраїнську позицію.

Марина Чуйкова жила в Горлівці. Її хвора мати відмовлялася виїжджати з окупованого міста, дочка залишилася доглядати за нею. Інколи вона відвідувала синів у Харкові. Востаннє вона була у них в березні 2018 року. Після повернення до Горлівки не вийшла на зв’язок.

Сини дізналися від сусідів, що маму затримали, в оселі провели обшук.

“МГБ” не надавало жодної інформації. Батько подав заяву в “поліцію “ДНР”, ми подали заяву в поліцію в Україні. Але нам ніхто не міг допомогти”, — розповідає Артур Чуйков.

Сини борються за свободу своєї мами. Влітку цього року вони разом з активістами провели акцію протесту під стінами Генерального консульства РФ в Харкові.

За повідомленням Східної Правозахисної групи, влітку за два місяці на території ОРДЛО незаконно затримали понад 20 громадян України.

У вересні, крім Марини Чуйкової, в “ДНР” за “шпигунство на користь України” засудили трьох місцевих жителів — на термін від 14 до 17 років.

Читайте також:
На Філіппінах Міжнародний ПЕН-Конгрес підтримав українського журналіста Асєєва, якого утримують бойовики “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна