Глава білоруського МЗС вважає, що мінські угоди неефективні та натякає у залученні США до переговорів

 

У Білорусі вважають, що мінські угоди недостатньо ефективні і виступають за залучення США до переговорів по врегулюванню на Донбасі.

Як повідомляє “Новинарня“, це заявив глава МЗС Білорусі Володимир Макей у вівторок, 1 жовтня, йдеться на сайті білоруського зовнішньополітичного відомства.

Крім того, він заявив, що дає збій і робота в нормандському форматі.

“Ми бачимо, що минув певний час, а ось ця робота в нормандському форматі, мінські домовленості все-таки дають збій. Значить, десь не до кінця домовилися, що, може бути, не до кінця передбачили, не підстрахувалися за всіма тими напрямками, за якими в Мінську були досягнуті домовленості”, – заявив Макей.

Макей вважає, що США потрібно залучити до переговорів щодо ситуації на Донбасі.

“Але якщо ми бачимо, що не виходить в такому форматі, розуміємо, що, напевно, все-таки без Сполучених Штатів Америки це питання не вдасться врегулювати, давайте спробуємо привернути США до цього питання, якщо вони до цього готові, якщо вони готові внести внесок у врегулювання цього конфлікту”, – зазначив міністр.

Як інформувала “Новинарня“, днями очільник МЗС Білорусі заявив, що країна відмовляється від російської військової бази на території своєї держави.

Читайте також:
Білорусь готова ввести миротворців на Донбас та контролювати кордон України та РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна