В Австрії проходять дострокові парламентські вибори

 

В Австрії у неділю, 29 вересня, проходять дострокові парламентські вибори.

Як інформує DW, згідно з опитуваннями, головним фаворитом виборів є консервативна Австрійська народна партія (АНП) на чолі з колишнім канцлером країни Себастіаном Курцом. Ця політсила, за даними соціологів, може набрати близько 34% голосів.

Натомість Соціал-демократичній партії пророкують найгірший результат в історії – за неї готові проголосувати приблизно 22% виборців. На попередніх виборах 2017 року соціал-демократи здобули 26,8%, що також стало найгіршим показником.
Утім, за даними дослідницького інституту SORA, результат партії на нинішніх виборах може виявитися кращим за прогнозований, оскільки в районах з найвищою підтримкою цієї політсили багато виборців висловили намір голосувати поштою.

Правопопулістська Партія свободи, яка два роки тому набрала 26%, зараз, за опитуваннями, має підтримку близько 20% виборців.

Рішення про проведення в Австрії дострокових парламентських виборів було ухвалено після скандалу, внаслідок якого канцлер Курц оголосив про розпад коаліції між його АНП та Партією свободи.

Читайте також:
“Російський” скандал в Австрії: коаліція розпалася, будуть дочасні вибори

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна