Прагнення до вступу в ЄС зробить країну багатшою, – президент Словаччини

 

Зусилля України отримати членство в Європейському Союзі обернуться для неї вигідними демократичними реформами та зробить країну багатшою.

Про це сказала президент Словаччини Зузана Чапутова в інтерв’ю журналу “НВ”.

“Якщо ви думаєте, що Словаччині було легко вступити до ЄС, то це не так. Довелося провести низку реформ, які тривали багато років“, — нагадала Чапутова у відповідь на запитання про те, якою вона бачить майбутню політику розширення ЄС і чи є шанси у Києва отримати членство.

“З часу нашого вступу минуло 15 років, і цілком очевидно, що це зробило нас багатшими й реформи пішли Словаччині на користь. Жодних сумнівів тут бути не може”, — підкреслила словацька президентка.

На репліку журналіста про те, чи не здаються їй завищеними вимоги до потенційних кандидатів на членство в ЄС, Чапутова сказала: “Логіка політики розширення Євросоюзу пройшла через певну еволюцію. Але те, що ви чуєте зараз про необхідність верховенства закону і боротьби з корупцією, — це легітимні вимоги з боку ЄС”.

Читайте також:
Соціологи розповіли, скільки відсотків українців бачить Україну в ЄС та НАТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна