На святкування Рош-га-Шана в Україну прибули 25 тисяч хасидів, не пустили 8

 

До України на святкування іудейського Нового року Рош-га-Шана прибуло вже близько 25 тисяч паломників-хасидів.

Про це 28 вересня повідомилп пресслужба ДПСУ.

“Прочани масово продовжують прибувати, адже завтра, 29 вересня, ортодоксальні євреї святкують ювілейний 5780-й юдейський Новий рік. Наразі співробітники Держприкордонслужби в авіаційних пунктах пропуску Києва, Одеси, Вінниці, на кордоні з Польщею, Словаччиною та Румунією встановленим порядком оформили 24 782 паломників”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією ДПСУ, лише впродовж минулої доби прикордонники оформили на в’їзд 5 687 паломників-хасидів, які їдуть до Умані.

Від початку прибуття хасидів – з 6 вересня – через кордон не пропущено вісьмох громадян Ізраїлю з різних причин, у тому числі через відсутність необхідних документів та заборону в’їзду в Україну ще під час попереднього візиту, зазначили в прикордонному відомстві.

Як відомо, цього року святкування юдейського Нового року Рош-га-Шана триватиме з 29 вересня по 1 жовтня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна