Саудівська Аравія спростила отримання туристичних віз для українців

 

Саудівська Аравія спростила отримання туристичної візи терміном дії до 90 днів для громадян низки країн, зокрема для українців.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 27 вересня, інформує голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк.

“Відтепер по прибуттю в країну можна отримати електронну візу, яка дозволить перебувати на території країни з туристичною метою до 90 днів. Українці теж входять до переліку країн, громадянам яких дозволено отримання туристичної візи”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, нововведення почне діяти 28 вересня.

Соколюк додав, що Саудівська Аравія є однією з найбільш закритих країн світу, яка фактично не видавала туристичні візи.

“З недавнього часу до країни можна було потрапити лише тим туристам, які подорожували групами. Також Саудівська Аравія видавала так звані “релігійні візи” для відвідування святих для мусульман місць”, – зазначив він.

Також революційним нововведенням стало те, що жінкам без супроводу родичів-чоловіків дозволять виконувати Умру (так званий “малий Хадж”), використовуючи таку візу. У заявника немає потреби згадувати про свою релігію під час подачі візи. Однак немусульманам не дозволять відвідувати Мекку та Медіну.

У інтерв’ю “Reuters” шеф туристичного офісу Ахмад Аль-Хатіб країни зазначив, що абаї (закрите традиційне вбрання) не будуть обов’язковими для жінок-туристів, але скромне вбрання є, в тому числі, на громадських пляжах.

Також він зазначив, що алкоголь залишається забороненим.

“У нас буде достатньо туристів, які приїдуть до Саудівської Аравії, щоб насолодитися іншими речами”.

Для отримання електронної візи по прильоту турист має показати медичну страховку, яка визнається Саудівською Аравією, а також вказати адресу, де він буде перебувати.

Оформлення туристичної візи також стане доступним для громадян Канади, Естонії, Фінляндії, Греції, Франції, Польщі та інших.

Як інформувала “Новинарня“, Україна домовилася про безвіз з Еквадором.

Читайте також:
Україна підписала угоду про безвіз з Колумбією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна