ФСБ прийшла з обшуком до глави регіонального Меджлісу в Криму та обчистила його приватний музей

 

Російські силовики проводять обшук у кримськотатарського активіста Ільвера Аметова в Судаку.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 27 вересня, інформує “Радіо Свобода”.

Зазначається, що силовики надали постанову, в якій вказано провести обшук у всіх помешканнях, які належать Аметову. Обшук здійснюють без присутності адвоката.

Як повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, Ільвер Аметов очолює регіональний пдірозділ Меджлісу.

Офіційної інформації російських правоохоронних органів Криму з приводу обшуку наразі немає.

Надвечір стало відомо, силовики під час обшуку у Ільвера Аметова винесли з його приватного історичного музею цінні предмети, в тому числі зброю, а також вилучили його посвідчення члена меджлісу.

“З будинку Аметова співробітники силових структур виносять старовинні експонати. Забрали старовинні наган, шмайсер і ще дві рушниці. Відомо, що він утримує приватний історичний музей, в якому зібрані предмети культури, побуту та історії кримських татар. Він колекціонує предмети старовини вже близько 20 років”, – пишуть активісти “Кримської солідарності”.

Це не перший обшук в будинку Ільвера Аметова. У травні 2017 року до його будинку вже приходили силовики. Тоді затримали сина активіста Амета.

Як інформувала “Новинарня“, в окупованому Криму силовики прийшли із обшуками в мечеть та будинок імама.

Читайте також:
Обшуки ФСБ: у кримської татарки почалися передчасні пологи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна