Уряд хоче створити єдиний реєстр українців, – Дубілет

 

В Кабінеті Міністрів працюють над створенням єдиного базового реєстру українців.

Як повідомляє “Новинарня“, про це сказав міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет під час конференції в клубі Кабміну щодо антикорупційних заходів у четвер, 26 вересня.

“В Україні є дуже багато реєстрів. Одна з речей, яку хочемо зробити — об’єднати реєстри, тому що навіть така проста річ як реєстр українців чи реєстр фізичних осіб, як завгодно називайте, — розпорошений по шести-семи базових реєстрах і ми зараз робимо велику роботу для того, щоб отримати єдиний реєстр і не змушувати українців сповіщати свої дані у кожному окремому реєстрі”, – сказав Дубілет.

Він додав, що 80% інформації, яку надають українці, коли звертається в державні органи, чи коли держава змушує надавати відомості — це базові речі, які потрібно мати в одному реєстрі.

Як інформувала “Новинарня“, Дубілет пропонує скасувати трудові книжки.

Читайте також:
Уряд хоче покрити 100% України інтернетом і закріпити його мінімальну швидкість законом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна