Заступником міністра ветеранів призначили АТОвця Колумбета із “Демсокири”

 

На засіданні Кабінету Міністрів першим заступником міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб призначено Антона Колумбета.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідне рішення уряд прийняв на засіданні в середу, 25 вересня.

“Сьогодні на засіданні уряду призначено Антона Колумбета першим заступником міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб”, – написала про свого новоспеченого заступника міністр Оксана Коляда.

Хто такий Колумбет

32-річний Антон Колумбет має військове звання сержанта, служив у 12-му батальйоні територіальної оборони Києва (надалі – окремий мотопіхотний батальйон у 26 омбр), учасник бойових дій на Луганщині, мобілізований 2014-2015 рр.

Після демобілізації в березні 2015 року, як відомо з відкритих джерел, стає соціальним підприємцем та разом з іншими ветеранами засновує магазин “I’MREADY”.

Це магазин м’ясних консервів для тривалого зберігання і польового використання, створений спеціально для військових умов. 10 % прибутку підприємства йде на ветеранські проекти та допомогу постраждалим під час війни.

Через декілька місяців після демобілізації приєднується до Київської міської спілки ветеранів АТО, де згодом став заступником голови. У грудні 2015 року Київська Міська Спілка Ветеранів АТО увійшла до Ради Ветеранів при КМДА. Антон Колумбет був делегований у Раду Ветеранів, як представник Києва.

Згодом бере участь у засіданні Руху ветеранів України та долучається до створення Всеукраїнської ветеранської громадської спілки.

У 2016 році став членом Громадської Ради при державній фінансовій установі “ДержМолодьЖитло”, де був одним з лобістів програми “Доступне Житло”, яка допомагає забезпечувати житлом учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб.

У лютому 2018 року стає спікером та заступником голови новоствореної Муніципальної Варти Києва.

28 листопада 2018 року створюється Міністерство у справах ветеранів, де Антон Колумбет став представником Ради ветеранів.

Наприкінці квітня 2018 року став одним з співзасновників політичної партії “Демократична Сокира” – зайняв роль спікера з питань ветеранів АТО/ООС. Під час позачергових парламентських виборів 2019 року балотується до ВРУ, як кандидат-мажоритарник від “Демократичної Сокири” на 218-му окрузі.

У серпні 2019 року, коли президент України Володимир Зеленський оголосив про скасування Параду на День Незалежності, Колумбет був одним з представників ветеранської спільноти, який виступив проти скасування параду та оголосив проведення Маршу Захисників України. Антон Колумбет був одним з ініціаторів та організаторів маршу, який відбувся 24 серпня 2019 року.

У червні 2019 року Колумбет переміг в інтернет-голосуванні та стає членом Ради Громадського контролю НАБУ.

Як інформувала “Новинарня“, заступником міністра ветеранів також є захисник ДАПу Олександр Терещенко, якого призначили на посаду 13 березня 2019 року.

Читайте також:
“Я бачив жінку”. Ветеранський блокнот Антона Колумбета

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна