“Пропозиції є”: В’ятрович розповів про плани на майбутнє

 

Ексголова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович ще не визначився з наступним місцем роботи. Втім, каже, пропозиції щодо співпраці вже є.

Як повідомляє “Новинарня“, про це він сказав у коментарі журналістам в кулуарах виставки “Battle of memories: міфи та реалії радянської доби”, що відкрилася в Музеї Івана Гончара і одним з організаторів якої є Український інститут національної пам’яті, передає “Укрінформ”.

“Я ще не ставлю собі таку мету. Зараз хочу насолодитися вільним графіком, вільним проводженням часу. Пропозиції є, але я сам для себе ставлю паузу, щоб не ухвалювати зараз якихось рішень. Майже шість років роботи, якщо враховувати Майдан, – це достатньо виснажливий марафон. І для того, щоб я ухвалив якесь правильне рішення щодо того, що робити далі, очевидно, потрібна пауза”, – зазначив В’ятрович.

Водночас він висловив сподівання, що започатковані ним і його командою в попередні п’ять років проєкти будуть реалізовані Українським інститутом національної пам’яті.

“Принаймні до кінця року точно будуть проєкти, які заплановані, зокрема, за моєю участю. Більше того, я сподіваюся, що і наступного, 2020 року робота Українського інституту національної пам’яті, її ключові напрямки будуть продовжені приблизно в тому самому руслі, який ми запускали п’ять років тому. Саме з цим я звернувся і до своїх співробітників – щоб вони продовжили цю роботу і залишилися на цьому місці. І ми сподіваємося на розуміння та підтримку і нової влади. Принаймні такі запевнення з боку прем’єр-міністра і міністра культури, з яким я нещодавно зустрічався, ми отримали”, – сказав В’ятрович.

Як відомо, 18 вересня 2019 року голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявив, що покидає свою посаду.

Історик, громадський діяч, кандидат історичних наук, дослідник діяльності ОУН-УПА Володимир В’ятрович очолював УІНП з 25 березня 2014 року.
Перед тим він працював у Центрі досліджень визвольного руху,  був головою архіву Служби безпеки України 2008–2010 рр.
Найбільшим здобутком В’ятровича на чолі УІНП стала декомунізація України.
Планувалося, що В’ятрович стане народним депутатом від партії “Європейська солідарність”, однак він ішов на 25-му місці списку, а результату “ЄС” на виборах вистачило щоб провести лише 23 депутатів-“пропорційників”.

Читайте також:
В’ятрович попросив не вимагати ротації списку “ЄС” на його користь

Поступки Києва не мають бути односторонніми, інакше це домінування Варшави, – В’ятрович

Малорос випрошує на колінах, українець – вириває в боротьбі, – В’ятрович про різницю між типажами

Володимир В’ятрович: Я в’їзний до Польщі. То був піар влади.
ІНТЕРВ’Ю “
НОВИНАРНІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна