Польща посилила військову присутність США: Трамп і Дуда підписали декларацію

 

Президент США Дональд Трамп та президент Польщі Анджей Дуда підписали декларацію про збільшення контингенту американських військ на території Польщі.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 24 вересня, пише видання “Onet”.

Відтак, Польща та США узгодили збільшення кількості американських військ у Польщі – відповідну декларацію підписали президенти обох країн в Нью-Йорку. 

Підписаний документ про поглиблення співпраці в галузі оборони є докладним описом декларації про співпрацю в області оборони від 12 червня цього року, яка підтверджує перебування в Польщі 4,5 тисячі військового персоналу США і оголошує про розгортання ще близько тисячі осіб.

Також Польща і США узгодили місця для посилення присутності американських військ у Польщі. Потенційними місцями є Вроцлав, Ласк і Люблінець. Ведеться діалог про місце розташування бойової групи танкової бригади.

Підписаний документ також підкреслює, що обидві держави продовжують зміцнювати стратегічні і оборонні відносини, “які покращують взаємну безпеку та безпеку Організації Північноатлантичного договору”.

Також президенти обох країн обговорили заходи, покликані перешкодити реалізації проєкту Nord Stream 2.

Як повідомлялося, американський президент також поінформував Дуду, що розраховує найближчими тижнями оголосити про прийняття Польщі до Програми безвізового в’їзду.

Як інформувала “Новинарня“, 12 червня Трамп і Дуда підписали нову оборонну угоду, за якою ще 1000 американських військових розмістять у Польщі на ротаційній основі. За словами Трампа, Варшава нестиме витрати за додаткове розгортання американських військ і зауважив, що не буде змінювати загальну кількість американських військ, які розміщені по всій Європі.

Читайте також:
Дуда у Вашингтоні: просить США облаштувати в Польщі військову базу “Форт Трамп”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна