Кличко подав у Раду альтернативний законопроєкт про столицю

 

Міський голова Києва Віталій Кличко подав у Верховну Раду альтернативний законопроєкт про столицю.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 23 вересня, заявив на пресконференції київський мер.

“Ми запропонували альтернативний законопроєкт про столицю, що вже зареєстрований у Верховній Раді. Там чітко прописано, що у киян має залишитись право обирати владу в своєму місті. І ця влада повинна бути підзвітною і відповідальною виключно перед киянам, а не призначатися згори”, – сказав Кличко.

Йдеться про проєкт закону про внесення змін до закону “Про столицю України – місто-герой Київ” 2143-1 від 19.09.2019 року. Наразі тексту законопроєкту на сайті ВР немає.

За словами Кличка, його законопроєкт і відповідний документ депутатів від “Слуги народу” мають представити на громадське обговорення, дискусію з експертами і тільки після цього виноситися на голосування в парламенті.

На думку Кличка, нардепи мають ознайомитися із законопроєктами про столицю, почитати їх, а не ухвалювати з “турбореактивністю”.

Кличко заявив, що у законопроєкті про столицю, що підготували депутати від монобільшості “немає нічого спільного з принципами самоврядування чи децентралізації”.

Як інформувала “Новинарня“, сьогодні Віталій Кличко призначив нового радника “з багатим досвідом у КВК”.

Читайте також:
Кличко ініціює консультації про дострокове припинення повноважень Київради

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна