Хасиди їдуть в Умань на Рош-га-Шана: понад півтисячі поліцейських пильнуватимуть безпеку

 

До Умані Черкаської області для забезпечення публічного порядку під час святкування Рош-га-Шана прибув зведений загін поліцейських.

Як повідомляє “Новинарня“, за даними Нацполіції, йдеться про правоохоронців з 12 областей України.

“У складі зведеного загону 550 поліцейських, серед яких співробітники патрульної поліції, кінологи зі службовими собаками, вибухотехніки, оперативні працівники, співробітник поліції превентивної комунікації та поліцейські групи аеропідтримки”, – йдеться в повідомленні.

За даними поліції, цьогоріч очікується прибуття до Умані близько 40 тисяч паломників з різних країн світу.

Брацлавські хасиди почнуть святкуватити Рош-га-Шана – новий 5780 рік – за іудейським календарем ввечері 29 вересня.

Як відомо, в Умані Черкаської області похований цадик (праведник) Нахман, його могила – одна з найшанованіших святинь і місце паломництва для представників так званої брацлавської течії хасидизму. Усі євреї, які представляють течію хасидизму, вважають своїм обов’язком побувати хоча б раз у своєму житті на могилі цадика Нахмана. Юдеї, що провели Рош-га-Шана в Умані, вірять, що новий рік обов’язково буде для них щасливим.

Як інформувала “Новинарня“,  два роки тому в Умані під час святкування Рош-га-Шана прогримів вибух, поранений ізраїльтянин. Поліція говорить про хуліганство.

Читайте також:
Україна та Ізраїль підписали угоду про вивчення у школах івриту й української

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна