“Досить бути статистом смерті”: у Києві вдруге влаштують акцію “Ніч на Банковій”

 

У п’ятницю, 27 вересня, киян та гостей столиці кличуть вже на другу мирну акцію “Ніч на Банковій” під стінами офісу президента.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідну подію в понеділок, 23 вересня, вже створили ініціатори заходу у соцмережі Facebook.

Старт акції – о 19:00. 

“Минув рік відтоді, як громадяни вийшли на мирну акцію “Ніч на Банковій” під адміністрацію президента Порошенка з вимогою розслідувати напади на активістів та звернути на проблему належну увагу. Тоді ми зібрали так званий список Гандзюк – 55 справ найбільш жорстоких нападів і вбивств громадських активістів, які трапилися з початку 2017 року”, – йдеться в анонсі.

Активісти зазначають, що протягом року в Україні повністю змінилася влада.

“Але не змінився стан розкриття справ замовних нападів на громадських діячів. Усі замовники – на свободі, усі саботажники – не покарані. Хто наступний?”, – запитують організатори та кажуть, що йдуть під ОП прямо сказати: “досить бути статистом смерті”.

Ініціатори мирної акції наголошують, що проблема нападів на активістів не вирішується, пройшов рік – а прогресу немає, побиття та саботаж щодо розслідування тривають. Попри нового президента, оновлений парламент та нових очільників ГПУ та СБУ, ніхто не запропонував дієвого плану вирішення системної проблеми терору громадських активістів.

В анонсі події йдеться, що “Ніч на Банковій” знову об‘єднає дуже різних людей: активістів, журналістів, правозахисників, ветеранів, просто небайдужих громадян.

“Пліч-о-пліч стоятимуть ті, хто часто називають один одного супротивниками та опонентами. Ми об‘єднаємося заради спільної мети – продемонструвати владі, що не готові миритися з тим, що вона мовчить; самоусувається; не помічає; розводить руками, поки інша її частина жорстоко знущається над українським громадянським суспільством. Ми вимагаємо безпеки для живих і справедливості для мертвих і постраждалих”, – анонсують безсонну ніч на Банковій.

Читайте також:
Що дала “Ніч на Банковій”: плюси, мінуси, конспірологія

Місяць після акції “Ніч на Банковій”: обіцянки влади були обманом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна