Шустер подає до суду на Коломойського, той звинувачує його в продажності

 

Телеведучий Савік Шустер має намір подати позов проти олігарха Ігоря Коломойського через його висловлювання про те, що Шустер нібито брав гроші з гостей своєї програми за участь у ній.

Через це вони посварилися під час прямого ефіру програми “Свобода слова Савіка Шустера” на каналі “Україна” 20 вересня, пише 24tv.ua.

“Я прийняв рішення подати до суду на Коломойського. Захист честі, гідності і, врешті-решт, моєї професійної придатності”, – сказав Шустер.

Телеведучий нагадав, що 3 вересня 2015 року його студія підписала контракт з телеканалом “1+1” Коломойського, який діяв до кінця серпня 2018 року. Після двох випусків його програму 18 вересня зняли з ефіру телеканалу.
“Ми продовжували за контрактом давали сигнал каналу “1+1″, вони нас не випускали в ефір”, – додав він.

В інтерв’ю “Українській правді” Ігор Коломойський заявляв, що причиною цього стало те, то Шустер брав гроші з гостей за участь в програмі.

“Зробив одну передачу, а на другу “спалився” – взяв гроші. Умова була, що він не повинен брати гроші ні з кого. У якихось мерів. Два по п’ятдесят [тисяч доларів] взяв. При чому одного ми підсунули спеціально”, – розповів Коломойський.

Олігарх стверджує, що Шустер порушив контракт, отримавши передоплату за 10 передач вперед на 2,5 мільйона доларів.

Водночас в ефірі “Свобода слова Савіка Шустера” продемонстрували відео з інтерв’ю лідера Радикальної партії Олега Ляшка, де політик стверджує, що через його участь було прийнято рішення не пускати в ефір програму Шустера в 2015 році.
“Коломойський викинув Шустера з ефіру, тому що у нього був договорняк з Порошенком, бо я їхав на ефір… Це був день, коли затримали Мосійчука. І Шустер запросив мене на ефір, щоб я розповів свою правду, а не те, що показували в парламенті”, – пояснив Ляшко.

Після демонстрації відео Шустер повідомив, що Коломойський зателефонував в ефір.

“Ми з вами будемо судитися”, – сказав йому Шустер.

“Звичайно, будемо судитися. Ви тільки не лякайте мене судами. Де будемо судитися – в Італії чи в Україні?” – відповів Коломойський.

Під час словесної перепалки Коломойський назвав Шустера і співвласника студії Павла Єлізарова “хабарниками, які беруть за одну і ту ж роботу тричі”.

У свою чергу Єлізаров сказав, що сума позову проти Коломойського буде в розмірі 10 мільйонів гривень.

Із вересня 2019 року Савік Шустер повернувся зі своїм політичним ток-шоу в український ефір, його програма “Свобода слова…” виходить на каналі “Україна” Ріната Ахметова.

Читайте також:
Коломойський: Ми не відчепимося від “Приватбанку”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна