Facebook призупинив роботу десятків тисяч додатків

 

Компанія Facebook заявила про припинення роботи десятків тисяч додатків близько 400 розробників в рамках розслідування витоку даних через консалтингову компанію Cambridge Analytica.

Про це йдеться в повідомленні компанії від 20 вересня.

Facebook у березні 2018 року почав вивчати додатки, що мають доступ до персональних даних користувачів соцмережі. У компанії відзначили, що продовжують розслідувати витік, і до цього часу вже перевірено мільйон додатків.

У соцмережі заявили, що кілька додатків повністю заблоковані, а ще проти деяких Facebook подала позови. Серед них – південнокорейська компанія з аналізу даних Rankwave, гонконгська LionMobi і сінгапурська JediMobi. Розроблені ними програми, за даними компанії, заражали телефони користувачів соцмережі шкідливим ПО.

“Наше розслідування розробників додатків аж ніяк не закінчене. Але дотепер є важливий прогрес. На сьогодні це розслідування стосується мільйонів додатків. З них десятки тисяч були зупинені з різних причин, поки ми продовжуємо розслідування”, – зазначає Facebook.

“Важливо розуміти, що призупинені програми пов’язані приблизно із 400 розробниками. Це не обов’язково свідчить про те, що ці програми становили загрозу для людей. Багато з них не були онлайн, але все ще були у фазі тестування, коли ми їх призупинили… У багатьох випадках розробники не відповіли на наш запит про інформацію, тому ми їх призупинили… У кількох випадках ми повністю заборонили додатки”, – ідеться в повідомленні.

Як відомо, федеральна влада США почала розслідування стосовно Facebook понад рік тому у зв’язку з появою інформації про те, що Cambridge Analytica незаконно отримала дані 87 млн користувачів соцмережі.

Читайте також:
В Америці Facebook оштрафували на $5 млрд за витік даних, – ЗМІ

“Старість під ковпаком ФСБ”. Експерти розповіли, чим небезпечний додаток FaceApp

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна