Через будівництво в аеропорту Одеси іноземні авіакомпанії мусять розвертатися на інші летовища

 

Через будівництво нової рульової доріжки РД-А5 в Одеському аеропорту літаки багатьох іноземних авіакомпаній не мають змоги здійснити посадку і змушені приземлятися в аеропортах Кишинева чи Києва.

У суботу, 21 вересня, льотчики змушені сідати з сильним попутним вітром, але не всі пілоти мають допуск на посадку в таких умовах, інформує “Думська“.

Цього дня вранці Boeing737 латвійської авіакомпанії airBaltic не зміг сісти з першого разу і пішов на друге коло. Відлітавши в зоні очікування 30 хвилин, лайнер все-таки зміг приземлитися.

Близько полудня пілоти “Австрійських авіаліній” рейсом із Відня після 20 хвилин кружляння над Одесою пішли в аеропорт Кишинева (Молдова).

Польська авіакомпанія LOT у схожих умовах вдень 20 вересня розвернула свій літак з Одеси на “Бориспіль”, вечірній рейс скасувала, а 21 вересня пілоти польського AirbusA319 розвернулися назад на Варшаву за 80 км від Одеського аеропорту.

Проблеми з посадкою були і в авіакомпанії flydubai (ОАЕ): її пілоти змогли посадити літак при сильному попутному вітрі лише після години перебування в повітрі в районі Одеси.

Літак CRJ-900LR естонської авіакомпанії Nordica рейсом з Таллінна після годинного очікування в небі розвернувся в Кишинів.

Читайте також:
У Херсоні в аеропорту затримали російського наркоділка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна