Прокуратура проситиме суд арештувати “мінера” Белька

 

Прокуратура Києва просить заарештувати Олексія Белька, який погрожував підірвати столичний міст Метро.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 20 вересня, інформує пресслужба Дніпровського районного суду.

“20 вересня 2019 року до суду надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні №12019100040007826 від 18.09.2019 року відносно Белько О.М., підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушеннь, передбачених ч.2 ст. 259, ч. 4 ст. 296 КК України”, – йдеться у повідомленні.

Засідання має розпочатися о 14:00 20 вересня.

Як інформувала “Новинарня“, Олексій Белько, який увечері 18 вересня заблокував міст Метро в Києві, погрожував його підірвати і був затриманий після спецоперації поліції – колишній боєць 8-го полку спецпризначення ССО ЗСУ, учасник бойових дій на Донбасі.
Бельку – 42 роки, він уродженець кримського смт Форос (Ялтинська міськрада).

Донедавна він мав військове звання старший сержант та обіймав посаду начальника радіостанції радіоцентру польового вузла зв’язку військової частини А3628, розташованої у Броварах Київської області. Ця частина – 99-й окремий батальйон управління та забезпечення Сил спецоперацій ЗСУ.

Очільник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що Бельку не інкримінуватимуть підготовку до теракту,  а міністр МВС Аваков заявив, що готовий взяти на поруки ветерана.

Читайте також:
“Брав участь у замєсах на Сході”. Белько, який блокував міст Метро – ветеран 8-го полку ССО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна