Від Авакова до Яни Зінкевич: “мінера” Белька в суді хочуть взяти на поруки троє людей

 

Троє людей хочуть взяти на поруки ветерана АТО Олексія Белька, який погрожував підірвати міст Метро в Києві та спричинив у місті транспортний колапс.

Про це із зали Дніпровського райсуду Києва, де 20 вересня Белькові обирають запобіжний захід, повідомив “Укрінформ“.

Зі слів судді, “мінера” хочуть взяти на поруки народний депутат від фракції “Європейська солідарність” Яна Зінкевич (командир батальйону УДА “Госпітальєри”), командир спецпідрозділу поліції КОРД та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

У суді присутні Яна Зінкевич, міністр у справах ветеранів, ТОТ і ВПО Оксана Коляда, кілька десятків журналістів.

Авакова в суді немає – його інтереси представляє адвокат Андрій Тарасов. Заява міністра про бажання взяти Белька на поруки надійшла раніше в канцелярію суду.

Адвокат Тарасов раніше представляв  інтереси сина очільника МВС у суді в “справі рюкзаків”.

Сам Олексій Белько повідомив у суді Києва про те, що був судимий, про свій статус внутрішньо переміщеної особи (він із Криму), про те, що не має постійного місця проживання і роботи та що не перебуває на обліку як наркозалежний. Він розлучений, дитина залишилася в окупованому Криму.

Перед засіданням Олексій Белько, відповідаючи на запитання щодо стану його здоров’я, сказав, що “все нормально” і медична допомога йому не потрібна.

“Хочу вибачитися перед всіма людьми у Києві за свою витівку, але іншого виходу я не знайшов”, – сказав Белько.

Як повідомляла “Новинарня“, прокуратура проситиме запобіжний захід для Белька у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Нагадаємо, 18 вересня рух на мосту Метро у Києві заблокував зловмисник. Він розстріляв поліцейський дрон і погрожував підірвати міст. Поліція на чотири години перекрила рух автомобілів і потягів метрополітену по мосту.
“Мінера” затримали в результаті масованої операції силовиків. Ним виявився колишній учасник АТО, 42-річний Олексій Белько, виходець із Криму, який перебував під дією алкоголю чи наркотиків, мав проблеми з роботою, грішми та подругою.
Раніше він проходив службу за контрактом у 8-му полку спецпризначення та підрозділі забезпечення командування Сил спеціальних операцій. У липні 2019 року був звільнений зі служби за невиконання умов контракту.
Поліція змінила обвинувачення Белькові з підготовки до теракту – до хуліганства і неправдиве повідомлення про мінування.

Читайте також:
“Брав участь у замєсах на Сході”. Белько, який блокував міст Метро – ветеран 8-го полку ССО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна