Суд відправив “мінера” Белька під арешт на два місяці із заставою

 

Дніпровський районний суд Києва обрав запобіжний захід для ветерана АТО, колишнього бійця 8-го полку спецпризначення Олексія Белька, який погрожував підірвати міст Метро, – тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави у розмірі 288 тис. грн.

Таке рішення оголосила суддя на засіданні в п’ятницю, 20 вересня, передає “Укрінформ“.

“Суд ухвалив: клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – задовольнити”, – сказала суддя, додавши, що визначена альтернатива у вигляді застави – в розмірі 288 тисяч гривень.

У разі внесення застави на Белька будуть покладені обов’язки: з’являтися на вимогу до слідчого, прокурора, суду; носити електронний засіб контролю; повідомляти про зміну місця проживання суд, прокурора, слідчого.

Ухвала може бути оскаржена впродовж 5 днів.

Як відомо, “мінера” хотіли взяти на поруки народний депутат від фракції “Європейська солідарність” Яна Зінкевич (командир батальйону УДА “Госпітальєри”), командир спецпідрозділу поліції КОРД та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Після оголошення ухвали суду адвокати Белька і депутатка Зінкевич заявили, що рішення суду буде оскаржено.

Як повідомляла “Новинарня“, прокуратура проситиме запобіжний захід для Белька у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Нагадаємо, 18 вересня рух на мосту Метро у Києві заблокував зловмисник. Він розстріляв поліцейський дрон і погрожував підірвати міст. Поліція на чотири години перекрила рух автомобілів і потягів метрополітену по мосту.
“Мінера” затримали в результаті масованої операції силовиків. Ним виявився колишній учасник АТО, 42-річний Олексій Белько, виходець із Криму, який перебував під дією алкоголю чи наркотиків, мав проблеми з роботою, грішми та подругою.
Раніше він проходив службу за контрактом у 8-му полку спецпризначення та підрозділі забезпечення командування Сил спеціальних операцій. У липні 2019 року був звільнений зі служби за невиконання умов контракту.
Поліція змінила обвинувачення Белькові з підготовки до теракту – до хуліганства і неправдиве повідомлення про мінування.

Читайте також:
“Брав участь у замєсах на Сході”. Белько, який блокував міст Метро – ветеран 8-го полку ССО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна