Саудівська Аравія розпочала військову операцію в Ємені

 

Саудівська Аравія й арабська коаліція почали проведення військової операції на півночі Ємену проти військових об’єктів повстанців-хуситів, які взяли на себе відповідальність за атаку на нафтові об’єкти.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 20 вересня, пише “Reuters”.

Арабська коаліція попросила цивільних осіб уникати об’єктів, проти яких ведеться операція.

Пізніше коаліція оголосила, що в результаті операції були знищені чотири об’єкти, на яких складали безпілотні човни і морські міни.

“Ці об’єкти використовувалися, щоб проводити атаки і терористичні операції, які загрожують морським шляхам і міжнародній торгівлі”, – сказав представник коаліції.

За даними джерел в американському уряді, атака на Saudi Aramco була здійснена з Ірану. Під час нападу використовувалися безпілотники і крилаті ракети.

Повстанці-хусити з руху “Ансар-Аллах”, який взяв на себе відповідальність за атаку на об’єкти Saudi Aramco минулого тижня, звинуватили коаліцію у порушенні домовленостей.

Як відомо, 14 вересня за допомогою дронів були атаковані найбільші нафтопереробні заводи Саудівської Аравії. США звинуватили в нападі Іран.

Як інформувала “Новинарня“, 16 вересня президент США Дональд Трамп наказав відкрити стратегічні резерви Сполучених Штатів після атак на нафтові об’єкти Саудівської Аравії.

Читайте також:
У Саудівській Аравії стратили 37 осіб за тероризм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна