Рада ухвалила закон про рібейти для іноземних кінопродюсерів в Україні

 

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №1058, відповідно до якого держава компенсуватиме частину витрат іноземцям при виробництві (створенні) фільму в Україні – так званий “рібейт”.

За закон “Про внесення змін до Закону України “Про державну підтримку кінематографії в Україні” щодо державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб’єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні” України у другому читанні та в цілому на вечірньому засіданні в п’ятницю, 20 вересня, проголосували 252 нардепів.

Не дали голосів фракції “ОПЗЖ”, “Європейська солідарність” і “Голос”.

Як заявив голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, законопроєкт направлений на підтримку іноземних інвестицій в кіноіндустрію.

Відповідно до пояснювальної записки, документ пропонує відшкодовувати іноземним продюсерам, які знімають фільми в Україні, 25% витрат та ще додатково 5% – за сюжетні лінії, які відбуваються в Україні. “Українські” сцени мають бути обсягом не менше 3% загальної тривалості фільму.

Відповідно до однієї з норм закону, обов’язковою умовою отримання державної субсидії для повернення частини витрат, здійснених іноземним суб’єктом кінематографії при виробництві фільму в Україні, є відсутність серед його власників, учасників, акціонерів, у тому числі кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), а також посадових осіб, резидентів України.

Читайте також:
Парламент ухвалив закони про кешбек і чеки у смартфоні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна