Пожежа в “Токіо-Стар”: прокуратура повідомила про підозру головному інженеру готелю

 

Прокуратура Одещини спільно з ГУНП повідомили про підозру у порушенні вимог пожежної безпеки головному інженеру готелю “Токіо-Стар”, де під час пожежі загинуло 9 осіб.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 19 вересня, інформує пресслужба прокуратури Одеської області.

Правоохоронці стверджують, що з 2009 року цей громадянин фактично відповідав за справність систем та підбір для роботи осіб, які мали ремонтувати сантехнічне і електричне обладнання. Керував роботою цих осіб.

Як вказують в прокуратурі, в липні цього року у готелі неодноразово спрацьовувати автомати захисту електрообладнання, однак заходів для встановлення причин неполадок та їх усунення вжито не було. Унаслідок цього через пожежу у серпні в готелі загинули люди.

Згідно із повідомленням, разом зі старшим адміністратором головний інженер фактично відповідав за дотримання пожежної безпеки у готелі. У своїй діяльності вказані особи підпорядковувалися безпосередньо власникам закладу.

Прокуратура вказує, що відповідно до інформації з перевірок органів Державної служби з надзвичайних ситуацій господарська діяльність закладу роками велася з суттєвими порушеннями пожежної безпеки, та у 2012 році через це роботу готелю було зупинено.

Упродовж 2013-2018 років, щоб завадити перевіркам контролюючих органів та припиненню незаконної діяльності готелю, власниками здійснено низку правочинів з метою забезпечення діяльності цього закладу під виглядом нових суб’єктів господарювання.

Як інформувала “Новинарня“, вночі 17 серпня в готелі “Токіо стар” по вулиці Водопровідна, 1 в Одесі сталася пожежа. Загоряння виникло на 2-му поверсі. Спершу повідомлялося про 8 загаблих і 10 потерпілих. Потім на місці пожежі виявили 9-те тіло.
За даними місцевих ЗМІ, раніше в будівлі готелю знаходилося трамвайне депо.

Після пожежі глава уряду Володимир Гройсман доручив провести масштабні перевірки в усіх місцях відпочинку по Україні.

18 серпня поліція затримала власника готелю Вадима Чорного та оголосила йому про підозру  за фактом порушення вимог пожежної безпеки в готелі, що спричинило загибель дев’яти людей.

За даними поліції, серед ідентифікованих загиблих  – жителі України і громадянка Австралії.

Голова ГУ Нацполіції в Одеській області Олег Бех повідомив, що поліція розглядає три версії пожежі в готелі “Токіо стар”, зокрема й підпал з метою приховування вбивства.

Готель “Токіо стар” відомий дешевими номерами без вікон. За даними місцевих ЗМІ, раніше в будівлі готелю було трамвайне депо.

Згодом стало відомо, що дочка 73-річної громадянки Австралії, яка загинула в ніч на 17 вересня під час пожежі у готелі “Токіо Стар”, вимагає 1 млн доларів компенсації за моральну шкоду.

Читайте також:
Трагедія в Одесі – не привід для Зеленського влаштовувати чергове шоу з поркою, – журналіст

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна