Олегу Сенцову вручать Шевченківську премію

 

У Шевченківському комітеті відбулася зустріч голови комітету, письменника Юрія Щербака з лауреатом Національної премії імені Т. Шевченка 2016 року кінорежисером Олегом Сенцовим.

Про це повідомляється на сторінці комітету у Facebook.

Комітет оприлюднив відповідні фото.

“П’ять років заслужена нагорода чекала на лауреата. Незабаром її буде вручено митцю”, – зазначено в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, кримський український активіст, кінорежисер Олег Сенцов став Шевченківським лауреатом у 2016 році, перебуваючи в ув’язненні в РФ за незаконними обвинуваченнями.
Тоді головою Шевченківського комітету був Борис Олійник.

Національна спілка журналістів України, висуваючи кінотвори Олега Сенцова на здобуття Національної премії за напрямом “Кінематографія”, відзначила його громадянську позицію у питаннях збереження територіальної цілісності України, відстоювання прав і свобод населення Автономної Республіки Крим, засудження анексії півострова Російською Федерацією, утвердження демократії в українському суспільстві, розбудови національної культури.

Як інформувала “Новинарня“, 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі “35 на 35”.
В Україну повернулися 24 військовополонені моряки, а також 11 цивільних осіб – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Євген Панов, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Володимир Балух, Артур Панов, Едем Бекіров.
На вимогу Кремля Київ у числі 35-ти віддав низку громадян України.

Читайте також:
Перформанс Сенцова: колишній в’язень Кремля спалив тюремну робу. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна