У Києві “мінеру” мосту Белькові повідомили про підозру

 

У четвер, 19 вересня, Олексієві Бельку, який напередодні погрожував підірвати міст Метро в столиці, повідомили про підозру.

Про це інформує пресслужба прокуратури Києва.

“За погодження Київської місцевої прокуратури №4 слідчим Дніпровського управління поліції Олексієві Бельку, який 18 вересня 2019 року, здійснив неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на столичному мосту Метро та вчиняв хуліганські дії повідомлено про підозру”, — йдеться у повідомленні.

Дії зловмисника кваліфіковані за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, яке спричинило тяжкі наслідки) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) КК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу.

У поліції зазначили, що будь-яких вимог корисливого чи політичного змісту зловмисник не висував та вчинення своїх дій нічим не аргументував.

На місці вчинення злочину, а також в інших місцях, де були проведені невідкладні обшуки, вибухівки і зброї не знайшли.

“Внаслідок проведення працівниками “КОРД” спецоперації по затриманню зловмисника ніхто не постраждав”, — зазначили правоохоронці.

Як інформувала “Новинарня“, Олексій Белько, який увечері 18 вересня заблокував міст Метро в Києві, погрожував його підірвати і був затриманий після спецоперації поліції – колишній боєць 8-го полку спецпризначення ССО ЗСУ, учасник бойових дій на Донбасі.
Бельку – 42 роки, він уродженець кримського смт Форос (Ялтинська міськрада).

Донедавна він мав військове звання старший сержант та обіймав посаду начальника радіостанції радіоцентру польового вузла зв’язку військової частини А3628, розташованої у Броварах Київської області. Ця частина – 99-й окремий батальйон управління та забезпечення Сил спецоперацій ЗСУ.

Читайте також:
“Мінеру” Белькові не інкримінують підготовку теракту: Аваков хоче взяти його на поруки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна