“Мінеру” Белькові не інкримінують підготовку теракту: Аваков хоче взяти його на поруки

 

Очільник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що проти Олексія Белька, який погрожував 18 вересня підірвати міст Метро в Києві, розпочато провадження за статтями “хуліганство” і “неправдиве повідомлення про мінування”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це на брифінгу в Києві в четвер, 19 вересня, заявив Крищенко.

Бельку, відтак, не оголошуватимуть підозру за підготовку теракту, тому що в чоловіка при собі не було вибухівки. Крищенко також додав, що Белька направлять на психіатричну експертизу.

“У прокуратурі вже погоджено підозру за фактами хуліганства та неправдивого повідомлення про мінування. Звинувачення у підготовці теракту поліція висувати не буде, це погоджена позиція з прокуратурою”, — сказав Крищенко.

Міністерка у справах ветеранів Оксана Коляда наголосила, що Белько насправді не мав наміру це робити й просто хотів привернути увагу.

“Міністерство робитиме все, аби захистити інтереси ветеранів-учасників бойових дій. Ми спілкувалися з Олексієм. Він просить вибачення перед жителями міста Києва за незручності які вони мали. Він не мав наміру підривати міст. Він потребував уваги. Олексій каже що в нього були проблеми з влаштуванням на роботу, з відсутністю коштів, проблеми з дівчиною”, — розповіла Коляда.

Керівник поліції Андрій Крищенко також наголосив, що політичних вимог у чоловіка не було. З ним спілкувалась його дівчина на його вимогу.

Разом з тим, глава МВС Арсен Аваков має намір просити взяти на поруки ветерана ООС Олексія Белька. Про це Аваков написав на сторінці у Facebook та оприлюднив відео допиту затриманого.

Міністр каже, що історія цього солдата – “спільна відповідальність”. Він оприлюднив відео допиту підозрюваного. Белько каже, що опинився в нелюдських умовах і хотів звернути на себе увагу.

“Звернуся до суду з клопотанням про мінімальне покарання для Белька. Про взяття на поруки сержанта. Ми допоможемо йому пройти курс реабілітації від наркотиків і знайти себе заново. Клопотання буде подано від мене особисто – міністра внутрішніх справ і командира спецпідрозділу КОРД, та хлопців, які проводили вчорашнє затримання”, – написав глава МВС.

Правоохоронці взяли у затриманого біологічні зразки для аналізів на наявність наркотиків чи алкоголю. Наразі експертиза ще не завершена.

Як інформувала “Новинарня“, Олексій Белько, який увечері 18 вересня заблокував міст Метро в Києві, погрожував його підірвати і був затриманий після спецоперації поліції – колишній боєць 8-го полку спецпризначення ССО ЗСУ, учасник бойових дій на Донбасі.
Бельку – 42 роки, він уродженець кримського смт Форос (Ялтинська міськрада).

Донедавна він мав військове звання старший сержант та обіймав посаду начальника радіостанції радіоцентру польового вузла зв’язку військової частини А3628, розташованої у Броварах Київської області. Ця частина – 99-й окремий батальйон управління та забезпечення Сил спецоперацій ЗСУ.

Читайте також:
“Брав участь у замєсах на Сході”. Белько, який блокував міст Метро – ветеран 8-го полку ССО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна