Кличко просить уряд розпустити Київраду

 

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Верховної Ради щодо розпуску Київської міської ради і призначення дострокових виборів у столиці.

Як повідомляє “Новинарня“, про це він заявив з трибуни Київради в четвер, 19 вересня, передає  “Укрінформ”.

“Сьогодні ми бачимо, що кворому немає. Тобто, працювати готові не всі. І тому я звертаюся до парламенту щодо розпуску Київради VIII скликання і призначення дострокових виборів у Києві”, – сказав Кличко.

Станом на 10.40 у залі Київради зареєстровано 38 депутатів, в той час як для кворому потрібен 61 депутат.

Як відомо, за результатами консультацій усі голови фракцій домовилися продовжити роботу Київської міської ради 19 вересня.

Як інформувала “Новинарня“, раніше мер Києва Віталій Кличко ініціював консультації з головами фракцій та груп щодо дострокового припинення повноважень Київради VIII скликання. Мер Києва зазначив, засідання Київради 12 вересня не відбулося через відсутність кворуму у залі.

Читайте також:
“Знищення місцевого самоврядування”: Кличко відреагував на звільнення з посади голови КМДА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна