“Газпром” не втрачає надії запустити “Північний потік-2” до кінця року

 

“Газпром” не виключає, що газопровід “Північний потік-2” буде введений в експлуатацію до кінця 2019 року попри те, що Данія досі не дала дозволу на будівництво у своїх територіальних водах.

Про це в ефірі телеканалу “Россия-24” у четвер, 19 вересня, заявив глава “Газпрому” Олексій Міллер, передає ТАСС.

“На сьогодні ще Рубікон не пройдений з однієї простої причини, що данська ділянка досить коротка і терміни будівництва становлять усього близько п’ять тижнів, тому, звичайно ж, шанс є. Побудовано понад 81% всієї протяжності газопроводу в двонитковому виконанні. У поточний період часу будівництво ведеться строго за графіком”, — сказав він.

При цьому Міллер зазначив, що рішення влади Данії з прокладання морського газопроводу в економічній зоні цієї країни і раніше залишається ключовим питанням для проєкту.

Як повідомляла “Новинарня“, суд Люксембурга виніс рішення про визнання і приведення у виконання арбітражного рішення Стокгольмського арбітражу на суму 2,6 млрд доларів в суперечці “Нафтогазу” з “Газпромом”.

Читайте також:
“Північний потік-2” непотрібний і політично шкідливий, – Лайчак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.