Пристайко анонсував “формулу Зеленського” для Донбасу

 

Умовна “формула Зеленського” для врегулювання конфлікту на Донбасі передбачає реалізацію державою очікувань народу України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 16 вересня, заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко в ефірі програми “Свобода слова”.

“Формули Пристайка” ще немає, є умовна “формула Зеленського”. Вона говорить про те, що ми зробимо всі кроки, які можемо зробити, відповідаючи на очікування, найперше, нашого народу”, – сказав Пристайко.

Як пояснив міністр, це означає, що Україна спробує визволити з полону всіх українців і намагатиметься “ментально, меседжами і символами” дотягнутися до українського народу, який залишився по той бік лінії зіткнення.

У цьому контексті Пристайко нагадав про спробу відбудувати міст у Станиці Луганській. Окрім того, за його словами, президент України пропонує зробити так, щоб люди на окупованих територіях не мусили кожні 60 днів перереєстровуватися для отримання пенсії, а могли робити це один раз на рік.

“Такі кроки – це є основа умовної “формули Зеленського”, в кінці якої стоїть: якщо ми найближчим часом не зможемо, склавши всі ці заходи, розв’язати проблему, тоді ми повинні перейти до якихось нових інших радикальних заходів. На все про все у нас є від пів року до року. А закінчується “формула Зеленського” фразою, що у нас немає п’яти років, аби продовжувати переговори та кожного дня прокидатися і читати, кого застрелив снайпер, і хто де загинув”, – сказав Пристайко.

Водночас міністр зауважив, що у письмовому вигляді “формули Зеленського” не існує – він її щойно сформулював, тому вона не дуже чітка. Тож, за словами міністра, йому треба буде зустрітися з президентом і “накидати її швиденько”.

“Якими можуть бути радикальні кроки? Я вам скажу, що президент – це верховний головнокомандувач. У нього, зрештою, немає іншого виходу як захищатися до кінця – це наша держава, у нас іншої немає”, – резюмував очільник МЗС.

Як інформувала “Новинарня“, під офісом президента 19 вересня відбудеться попереджувальна акція “Нормандська змова – державна зрада!” з вимогою не імплементувати формулу Штайнмаєра. 

Читайте також:
Волкер про “план Штайнмайєра”: Не варто заступати за червоні лінії

Голова ОБСЄ Лайчак підтримав “план Штайнмайєра” для Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна