“Всіх на всіх”: під час “нормандського формату” Україна вимагатиме звільнення утримуваних осіб

 

На зустрічі “нормандського формату” Україна хоче вирішити питання звільнення всіх утримуваних осіб.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 16 вересня, заявив президент України Володимир Зеленський.

“Головні кроки на цій зустрічі – вирішення, а не обговорення питання остаточного обміну всіх наших полонених. Друге питання – остаточне визначення чітких термінів розведення військ – Золоте, Петровське, потім чіткі терміни, коли ми розводимо війська вздовж усієї контактної лінії”, – цитує Зеленського пресслужба офісу президента.

За словами президента України, необхідно вирішити питання термінів виведення російських військ до проведення місцевих виборів на тимчасово окупованій території.

“Якщо ми обговорюємо місцеві вибори на тимчасово окупованій території, ми маємо розуміти, що чіткі терміни повинні бути до виборів, виведення всіх військ з тимчасово окупованої території”, – розказав президент.

Зеленський нагадав, що остання зустріч “нормандської четвірки” відбулася у жовтні 2016 року. 2 вересня відбулася зустріч на рівні радників глав держав.

Як інформувала “Новинарня“, Україна очікує “нормандського формату” та готує нові списки для обміну полонених.

Читайте також:
“Ніякої федерації і конфедерації”: Кучма розповів про побоювання щодо “нормандської четвірки”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна