Трамп відкрив стратегічні резерви США після атак на нафтові об’єкти Саудівської Аравії

 

Президент США Дональд Трамп наказав відкрити стратегічні резерви Сполучених Штатів після атак на нафтові об’єкти Саудівської Аравії.

“У зв’язку з атакою на Саудівську Аравію, яка може вплинути на ціни на нафту, я санкціонував випуск нафти зі стратегічного нафтового резерву, якщо це буде потрібно, в обсязі, достатньому, щоб тримати ринки добре забезпеченими”, – написав американський лідер у твіттері.

Котирування нафти на світових ринках різко зросли на торгах у понеділок, 16 вересня. Ціна нафти марки Brent перевищила 66 доларів, хоча на закритті торгів у п’ятницю ледь перевищувала позначку 60 доларів за барель.

Зростання котирувань на 10% сталося внаслідок ударів по нафтових заводах у Саудівській Аравії, які були завдані 14 вересня. Нафтовидобувна компанія Aramco, підприємства якої зазнали повітряних ударів при нальоті дронів, скоротила видобуток нафти на 5 мільйонів барелів на добу.

Єменські повстанці з шиїтського антиурядового руху Хуті, підтримуваного Іраном, заявили про свою відповідальність за напад, в якому брали участь десять безпілотних апаратів. У світових ЗМІ, однак, з’явилося припущення, що напад організував Іран або проіранські сили.

Читайте також:
Трамп підтвердив ліквідацію сина Усами бен Ладена

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна