СБУ затримала “артилериста”-бойовика з “ЛНР”

 

Служба безпеки України заявляє про затримання колишнього учасника незаконного збройного угруповання “ЛНР”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у повідомленні пресцентру української спецслужби у понеділок, 16 вересня.

За даними контррозвідки Служби безпеки, підозрюваний – мешканець Луганська – приєднався до незаконного угруповання в 2015 році і брав участь у бойових діях проти сил Антитерористичної операції (нині – Операція об’єднаних сил) у складі артилерійського підрозділу.

“Зловмисника затримано під час спроби потрапити на підконтрольну українській владі територію. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – повідомляють у СБУ.

Ця кваліфікація в разі доведення провини передбачає позбавлення волі на термін від восьми до 15 років з ймовірністю конфіскації майна.

Наразі триває досудове розслідування.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ затримала росіянина, який планував диверсію на військовому аеродромі.

Читайте також:
“Виконуючи завдання, наближені до бойових”: на Одещині загинув “альфач” СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна