“Закріпити російський статус”: окупанти хочуть перейменувати Крим

 

Окупаційна влада Криму обговорить ідею закріпити за анексованою АРК подвійну назву Республіка Крим – Таврида.

Як повідомляє “Новинарня“, з пропозицією про перейменування виступив глава національно-культурної автономії кримських греків “Таврида” Іван Шонус, пишуть у понеділок, 16 вересня, російські ЗМІ.

На його думку, подвійна назва “дозволить закріпити за півостровом російський статус”.

Так званий “віце-прем’єр уряду Криму, постпред республіки при президентові РФ” Георгій Мурадов вважає цю ідею гідною для обговорення в різних органах окупаційної влади в разі, якщо жителі півострова підтримають це.

“Мені видається дуже значимою ініціатива греків Криму використовувати в назві нашої республіки поряд з наявним історичний додаток, що звучало б як “Республіка Крим – Таврида”, яке застосовувалося щодо Тавриди протягом багатьох-багатьох століть”.

За словами Мурадова, в Росії є “ціла низка регіонів, таких як Північна Осетія – Аланія, Республіка Саха (Якутія), які використовують історичну частину в своїй назві”.

У свою чергу, глава громадської палати Криму Григорій Іоффе виступив проти перейменування і назвав це “порожніми клопотами”. На його думку, “гра в назви і зміна назви тільки розділить суспільство і породить непотрібні суперечки”.

При цьому він підкреслив, що палата за потреби може розглянути таку ініціативу, якщо надійде “належна аргументація”.

Відзначимо, що Таврида (Таврія)- одна з назв Кримського півострова в давнину.

Як інформувала “Новинарня“, США дають близько $1 млн на телерадіомовне обладнання для Криму й Донбасу.

Читайте також:
Маю декілька ідей, як повернути Крим, – президент

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна