На Львівщині стартували українсько-американські навчання “Rapid Trident-2019”

 

На Львівщині у Міжнародному центрі миротворчості і безпеки стартували українсько-американські командно-штабні навчання “Rapid Trident-2019” (“Стрімкий тризуб-2019”).

Як повідомляє “Новинарня“, понад 3800 тисяч військовослужбовців із 14 країн світу протягом двох тижнів проходитимуть спільний вишкіл.

У навчаннях візьмуть участь, зокрема, Україна, США, Канада, Польща, Велика Британія, Молдова та Грузія.

Вперше у Rapid Trident бере участь саме весь склад багатонаціональної української бригади, а це 10 десантна гірсько-штурмова бригада, яка водночас тренується на Яворівському полігоні у рамках спільних українсько-натівських навчаннях.

Rapid Trident відбувається за традиційною програмою, як і в попередні роки. Військовослужбовці за допомогою комп’ютерів і програмного забезпечення зможуть моделювати дії як своїх підрозділів, так і умовного противника. Сценарій навчання включає відпрацювання бойових дій під час водного захоплення території і звільнення населеного пункту від ворога.

“Навчання включає дві фази – відпрацювання планування і управління застосування багатонаціональної дивізії в ході відбиття збройної агресії. В української армії є все для виконання бойових завдань. Навчання Rapid Trident стане нагодою для українських бійців навчитись нового, взаємосумісництва”, – цитує “Радіо Свобода” начальника управління підготовки оперативного командування “Захід” ЗСУ Олександра Жакуна.

“Rapid Trident показує напрямок, куди рухаються сили безпеки України. Цілі, які вони ставлять, взаємосумність із Збройними силами НАТО. Ми спільно відпрацьовуватимемо свої дії”, – наголосив полковник Збройних сил армії США.

Командир 10 гірсько-штурмової бригади Юрій Гуцуляк наголосив, що для нього і його побратимів дуже важливий обмін досвіду.

“Ми можемо багато чого навчитися в них, а вони – у нас, бо бригада від перших днів перебуває на Донбасі. Ми багато бачили нового – це знешкодження саморобних вибухових пристроїв, з топографії є багато нового, медицина потужна в країнах НАТО, і ці навички нам дуже знадобляться”, – сказав Гуцуляк.

Зазначимо, що “Rapid Trident” проводять в Україні щороку з 1994 року.

Як інформувала “Новинарня“,  93-тя бригада закінчила навчання Combined Resolve у ФРН.

Читайте також:
Україна та Британія проведуть в Миколаєві навчання “Warrior Watcher-2019”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна