Солдату 1-ї бригади за півтора місяця “самоволки” дали 4 роки тюрми

 

За самовільне залишення частини на Чернігівщині протягом 1,5 місяця солдата-контрактника засудили до 4 років ув’язнення.

Про це “Новинарні” повідомили в пресслужбі військової прокуратури Центрального регіону України.

“Встановлено, що солдат-контрактник 29 травня 2017 року самовільно залишив місце служби в смт Гончарівське Чернігівського району Чернігівської області. До 15 липня 2017 він був незаконно відсутній на службі у військовій частині, проводячи час на власний розсуд”, – повідомили в прокуратурі.

Чернігівський районний суд, врахувавши позицію прокурора, визнав особу винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України (“Самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинені в умовах особливого періоду“).

Чернігівський райсуд врахував також вирок Роменського міськрайонного суду Сумської області, яким цього ж військового у лютому 2019 року було засуджено за шахрайство, та призначив йому остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки.

У прокуратурі наголосили, що йдеться не про умовне, а про реальне позбавлення волі.

Як відомо, в смт Гончарівське постійно дислокується 1-ша окрема Сіверська танкова бригада ЗС України.

Читайте також:
У Білій Церкві “рецидивісту”-дезертиру ЗСУ дали три роки тюрми

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.