“Хай ще перевірять”: Зеленський не визнав перемогу мера Дніпра в парі щодо мосту

 

Результат парі між президентом Володимиром Зеленським та мером Дніпра Борисом Філатовим стане відомим після того, як спеціальна комісія обстежить відремонтований міст у Дніпрі та надасть висновки щодо якості ремонту.

Про це Зеленський заявив у суботу, 14 вересня, перебуваючи з робочим візитом у Дніпропетровській області, повідомляє “Укрінформ”.

“Міст зараз, те, що я побачив, поки ми їхали, – зроблено в строки, але якість мосту ми не можемо зараз підтвердити”, – сказав Володимир Зеленський.

Він попросив міського голову Філатова передати офісу президента матеріали щодо ремонту та реконструкції мосту, та повідомив, що спеціальна комісія проаналізує і прийме об’єкт.

Зеленський додав, що він “у шоці” від того, що досі жодна комісія не перевірила якість ремонту мосту.

“Я розберуся, побачу якість, чи там хтось заховав якісь недоліки, чи не заховали, а до мера просто прискіпуються. Може бути і так, і по-іншому. Тому дайте деякий час на справедливе рішення”, – сказав глава держави.

“Парі продовжується до висновків комісії”, – заявив Зеленський.

На інспекцію Нового мосту президент приїхав на тролейбусі.

Водночас ректор Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Микола Савицький повідомив президентові, що міст відкрили для проїзду автомобільного транспорту, проте залишаються питання щодо його опірних конструкцій, стан яких невідомий, і це потенційно може становити небезпеку.

Науковці зазначили, що ремонтні роботи на мосту були виконані відповідно до проєктної документації, а для більш точної оцінки безпечності об’єкта потрібно провести додаткові дослідження, повідомляє пресслужба президента.

Центральний (Новий) міст – автомобільний міст, що зв’язує центр Дніпра з лівобережною частиною міста (вулицю Коцюбинського і Слобожанський проспект), у 2017 році міськрада Дніпра закрила на реконструкцію, яку планували завершити до кінця року.

12 липня 2019 року президент Володимир Зеленський і мер Борис Філатов уклали парі щодо завершення реконструкції Нового мосту за два місяці. У разі зриву термінів мер мав піти з посади.

Міст відкрили 7 вересня.

Раніше Філатов пояснював, що після реконструкції верхньої частини мосту займуться його нижньою та підводною частинами.

З 2017 року неодноразово виникали скандали з підрядником, який вів ремонтні роботи. Кошторис зріс майже на третину.

Філатов повідомляв, що порушено щонайменше сім кримінальних справ, які пов’язані з цим мостом.

У мерії 13 вересня відбулися обшуки. Як стало відомо, за зловживання, зокрема, перевищення ціни будівельних робіт в кошторисі на реконструкції мосту повідомлено про підозру семи особам, серед яких заступник мера Дніпра, головний інженер, начальник ділянки.

Читайте також:
Президент представив нового голову ДніпрОДА Олександра Бондаренка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна