Президент Фінляндії Нііністьо сумнівається в ефективності санкцій проти Росії

 

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо сумнівається у тому, що європейські санкції зрештою призведуть до обвалу російської економіки.

Про це він у п’ятницю, 13 вересня, заявив у виступі на відкритті щорічного форуму “Ялтинської європейської стратегії” (YES), повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Були голоси, які говорили, що після санкцій російська економіка завалиться, і вони повинні будуть відступити, а цього не сталося й у мене сумніви, що це станеться в майбутньому. Якщо ми будемо мислити тільки чорне або біле, то ми приречені на провал”, — сказав він.

Президент Фінляндії як приклад діалогу з Росією навів недавній обмін полоненими між Росією і Україною.

“Нам потрібні досягнення малих речей, щоби на них засновувати великі”, — пояснив він.

Водночас президент України Володимир Зеленський у своєму виступі заявив, що наполягатиме на збереженні санкцій проти Росії з боку країн Заходу.

Як повідомляла “Новинарня“, Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи проти осіб і компаній за дії, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на пів року до 15 березня 2020 року.

Читайте також:
Президент Фінляндії звернувся до військових ЗСУ українською: “Слава Україні!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна